Pizza anti-cancer

/ / Modificat: 2007-03-27
Pizza anti-cancer





 

Chimistii americani au creat o pizza dietetica experimentala, cu aluat imbunatatit cu antioxidanti, care poate reduce riscul de cancer si maladii cardiovasculare, informeaza AFP. Pizza coapta mai mult timp, la temperaturi mai inalte decat cele traditionale, este mai savuroasa, lucru cunoscut de marii bucatari, spun cercetatorii de la Universitatea din Maryland. "Ne-am concentrat eforturile asupra pizzei pentru ca este felul de mancare pe baza de grau cel mai popular in Statele Unite", a explicat Jeffrey Moore, co-autor al studiului.

Studiul face parte dintr-un program de cercetare destinat dezvoltarii unor noi tehnici de crestere pe cale naturala a cantitatii de antioxidanti in alimentele pe baza de cereale. Jeffrey Moore a precizat ca studiul nu a fost finantat de fabricantii de pizza, ci de ministerul american al Agriculturii.

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei  

27 Martie 2007

Articole recomandate

Citeste si despre