Romanii au inceput sa manance mai sanatos

/ / Modificat: 2005-10-25
Romanii au inceput sa manance mai sanatos

Romanii au inceput sa manance mai sanatos, alimente cu mai multe proteine si mai putina paine, dar mai prost decat europenii. Teoretic, fiecare din cei 21,7 milioane locuitori ai tarii a consumat o jumatate de friptura pe zi sau echivalentul acesteia, adica circa 4 kg de carne pe luna, mai mult cu 400 gr ca in 2004. Se estimeaza ca in anul 2005 romanii vor consuma circa 48 kg de carne, dar francezii vor infuleca peste 101 kg de carne, italienii 83 kg, iar olandezii aproape 100 kg.


Romanii au inceput sa manance mai sanatos, alimente cu mai multe proteine si mai putina paine, dar mai prost decat europenii. Teoretic, fiecare din cei 21,7 milioane locuitori ai tarii a consumat o jumatate de friptura pe zi sau echivalentul acesteia, adica circa 4 kg de carne pe luna, mai mult cu 400 gr ca in 2004. Se estimeaza ca in anul 2005 romanii vor consuma circa 48 kg de carne, dar francezii vor infuleca peste 101 kg de carne, italienii 83 kg, iar olandezii aproape 100 kg.

Statistic, fiecare dintre noi a baut in


fiecare luna 19,5 litri de lapte, mai mult cu 10% decat anul trecut, dar vor totaliza doar 234 litri pana la sfarsitul anului, fata de cei 457. ai

francezilor si cu 706.

ai olandezilor.

Aproape un ou pe zi au consumat romanii, cu 10% mai mult ca pana acum, spun datele oficiale. Pana acum, hrana de baza a romanului era painea, dar cifrele arata ca brutariile au vandut cu 10% mai putine produse de panificatie.

Articol de: Marina Dohi

Sursa: Libertatea

Articole recomandate

Citeste si despre