Stresul prenatal afecteaza somnul bebelusului

/ / Modificat: 2007-08-13
Stresul prenatal afecteaza somnul bebelusului





 

Conform Reuters, un nou studiu sugereaza ca anxietatea sau depresia mamei pe perioada sarcinii poate afecta somnul copilului din prima perioada de viata. Cercetatorii au descoperit ca bebelusii si copiii mici ale caror mame au prezentat astfel de simptome de-a lungul sarcinii, tind sa aiba mai multe probleme cu somnul decat ceilalti copii.

Ei considera ca hormonii de stres care marcheaza depresia si anxietatea pot influenta dezvoltarea creierului fatului, ceea ce duce la dereglari de somn. Specialistii sunt de parere ca este foarte important pentru copil sa isi stabileasca un program de somn sanatos. Acest lucru ar putea evita tulburarile comportamentale la copii.

Rezultatele studiului se bazeaza pe un sondaj care a inclus peste 14. 000 de femei care au recunoscut ca au experimentat stari de anxietate si depresie in timpul sarcinii. Cercetatorii spun ca studiile sunt insuficiente si trebuie urmate de altele mai amanuntite care sa confirme legatura intre perioada prenatala si programul de somn al bebelusilor. Ei insista, de asemenea, ca se impun solutii pentru diminuarea stresului in timpul sarcinii.

Alina Sica   

Redactor Copilul.ro  

13 August 2007
  

Articole recomandate

Citeste si despre