Studiu: Simptomele autismului pot fi reduse datorita transplantului cu fecale

/ / Modificat: 2019-04-11
Studiu: Simptomele autismului pot fi reduse datorita transplantului cu fecale

Simptomele autismului pot fi reduse cu 50% la copiii care au primit transplanturi de fecale, constata studiile.

Transplanturile fecale au redus drastic simptomele de autism la copii, potrivit unor noi cercetari.

Simptomele s-au redus la jumatate la 18 copii datorita tratamentului cunoscut ca terapie de transfer microbiota, scrie Daily Mail.

Ce spune studiul

Studiul se bazeaza pe teoria ca afectiunea neurologica poate fi inradacinata mai degraba in intestin, decat in creier.

La doi ani dupa transplant, copiii au inregistrat o scadere cu aproximativ 45% a problemelor legate de limba, interactiune sociala si comportament.

"Am gasit o legatura foarte puternica intre microbii care traiesc in intestinele noastre si semnale care se deplaseaza in creier," a explicat dr. Rosa Krajmalnik-Brown, microbiolog la Universitatea de Stat din Arizona, cea care a condus studiul.

Ea a mai adaugat faptul ca dupa doi ani, copiii care au facut parte din program se simt chiar foarte bine, mai ales ca 83% dintre ei sufereau de autism "sever". Specialistul explica si faptul ca multi dintre acesti micuti au probleme gastrointestinale, lucru care vine in sprijinul rezultatelor studiului.

Cercetarile recente sugereaza ca bacteriile intestinale, sau microbiomele, afecteaza comunicarea dintre celulele creierului si sanatatea neurologica generala.

"Multi copii cu autism au probleme gastro-intestinale, iar unele studii, inclusiv ale noastre, au descoperit ca acestia au si simptome mai acute legate de autism. In multe cazuri, atunci cand poti trata aceste probleme gastrointestinale, comportamentul lor se imbunatateste," a spus dr. Krajmalnik-Brown.

Ce presupune tratamentul

Transferul de fecale presupune un pre-tratament cu Vancomycin, clisma, administrarea unui acid supresor stomacal si apoi se realizeaza transferul propriu-zis al unor bacterii sanatoase in intestinul persoanelor bolnave, zi de zi, timp de 7-8 saptamani.

Tratamentul ar dezvolta diversitatea microbilor benefici pentru organism, precum Bifidobacteria si Prevotella.

"Copiii cu autism nu au bacterii benefice si au mai putine optiuni in meniul bacterian de functii importante pe care bacteriile le furnizeaza intestinului, fata de copiii care se dezvolta normal", a mai precizat Dr. Krajmalnik-Brown.

Primele transplanturi fecale au fost realizate cu mai mult de 30 de ani in urma, de catre dr. Thomas Borody, un gastroenterolog australian la Centrul pentru bolile digestive din Sydney.

Taguri Autism Autism copii

Articole recomandate

Citeste si despre