Vaccinul pentru oreion, mai eficient in 2 doze

/ / Modificat: 2007-10-21
Vaccinul pentru oreion, mai eficient in 2 doze





 

Conform noilor cercetari, eficienta vaccinului pentru oreion creste in momentul in care sunt administrate doua doze si nu doar una singura.

In pofida vaccinarii, in Iulie 2005 intr-o tabara de copii din New York cu o durata de 4-7 saptamani, a aparut o epidemie de oreion.

Doctorul Joshua K. Schaffzin de la Departamentul de Sanatate din New York impreuna cu colegii sai au condus un studiu asupra acestei epidemii.

Din cei 541 de copii din aceea tabara, 31 au fost diagnosticati cu oreion, sansele lor de a fi afectati fiind de 5.7%.

Dintre 507 copii care aveau istoria medicala prezenta, patru sute dintre acestia, impreuna cu 16 care au fost afectati de oreion au primit doua doze de vaccin, procentul lor de risc initial fiind de 3. 6%.

Alti 46 de copii, incluzand patru care s-au imbolnavit de oreion, au primit o singura doza de vaccin, procentul de risc al acestora fiind mai crescut si anume de 8.7%. Din cei 21 de copii care nu au fost vaccinati impotriva oreionului, 9 dintre acestia s-au imbolnavit, prezentand un risc de 42.9%.

Astfel, folosind aceste procente, cercetatorii au calculat eficienta vaccinului ca fiind de 91.6%, in cazul in care copilul a primit doua doze de vaccin si un procent de 79.7%, in cazul in care a primit o singura doza.

Doctorul Schaffzin afirma ca primirea celor doua doze de vaccin, impreuna cu un diagnostic corect si un control strict, reprezinta cea mai buna modalitate de profilaxie (prevenire) si control a epidemiei de oreion.

El mai marturiseste ca aceste descoperiri confirma ca oreionul este inca transmisibil, iar vaccinul impotriva acestuia este in continuare eficient.

Insa, este foarte importanta atentia pe care personalul medical o ofera pacientilor in a identifica prezenta oreionului si prevenirea raspandirii virusului.

Laura Georgiana Moise

Redactor Copilul.ro

21 Octombrie 2007

Articole recomandate

Citeste si despre