Vaccinurile cu mercur, sigure pentru copii

/ / Modificat: 2008-02-04
Vaccinurile cu mercur, sigure pentru copii





 




Mercurul, folosit ca substanta conservanta in vaccinuri, este eliminat de catre bebelusi mult mai rapid decat se credea. Multi oameni de stiinta suspectau ca timerosalul, un conservant pediatric folosit in vaccinuri pe baza de mercur, este unul dintre factorii care contribuie la cresterea riscului de autism in randul bebelusilor.

Multe studii, inclusiv cel mai recent dintre ele au demonstrat ca timerosalul nu este un factor care contribuie la aparitia autismului.

Profesorul si medicul Michael Pichichero de la Universitatea din Rochester spune ca timerosalul este folosit de cateva decenii in vaccinuri, insa frica oamenilor de stiinta consta in faptul ca nivelul acestuia ar putea fi mult prea crescut datorita posibilelor acumulari de etil-mercur.

Conform unor studii recente, se pare ca organismul uman elimina mercurul continut in vaccinuri de zece ori mai repede decat pe cel care il ingera atunci cand consuma peste.

Cel mai recent studiu a fost realizat la Spitalul Guitierrez de Copii din Buenos Aires, Argentina pe trei grupuri de copii si anume, primul era alcatuit din 72 de nou-nascuti, al doilea din 72 de bebelusi cu varste de pana la doua luni, iar cel de-al treilea grup era format din 72 de bebelusi cu varsta de 6 luni.

Bebelusii au primit vaccinul care prezinta timerosal, iar apoi cercetatorii au comparat nivelurile de mercur gasite in urina, scaun si sange inainte si dupa vaccinare.

Acestia au gasit niveluri mai ridicate de mercur in monstrele de scaun obtinute dupa vaccinare, pe cand in urina acesta nu a fost prezent. Aceste rezultate confirma ca mercurul a fost eliminat pe cale digestiva si nu pe cale renala. Nivelurile crescute de mercur sunt foarte toxice pentru rinichi. Datorita faptului ca in urina nu au fost gasite niveluri anormale de mercur demonstreaza ca vaccinul care contine timerosal (pe baza de mercur) nu este periculos pentru rinichii bebelusului.

Cercetatorii au mai descoperit ca mercurul din vaccinuri persista in sange timp de 3.7 zile, comparativ cu 44 de zile in cazul mercurului ingerat din alimente.

Timerosalul prezinta proprietati antibacteriene si este unul dintre compusii vaccinurilor de peste 70 de ani.

Profesorul Pichichero afirma ca acest studiu reprezinta o asigurare si o usurare in acelasi timp privind siguranta vaccinurile, desi acestea erau considerate sigure.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

4 Februarie 2008

Articole recomandate

Citeste si despre