Descoperiri care ajuta in alegerea sexului copilului

| | Actualizat: 2016-06-01 12:22:39

Incercarea de a descoperi sexul copilului inainte de nastere sau de a creste sansele de a concepe un baietel sau o fetita este inca atent studiata de cercetatori si specialisti in domeniu. Exista o multime de metode, mai mult sau mai putin dovedite stiintific, care vin in ajutorul multor viitori parinti dornici sa aiba bebelusul de un anumit sex. Iata cele mai noi si uimitoare descoperiri in domeniu!

Metoda Ericcson

Exista o descoperire care ajuta viitorii parinti sa-si sporeasca sansele de a avea copilul dorit, bazata pe selectarea spermatozoizilor prin filtrarea spermei.

Exista cromozomi X din sperma care corespund sexului feminin, care sunt mai mari si mai densi decat cei y, corespunzatori sexului masculin, dar care "inoata" mai repede si cresc sansele de fretilizare.

Sperma este analizata in laborator, iar selectarea se face prin tehnici moderne. Sperma cu cromozomii sexului dorit se insemineaza artificial in uterul femeii si se asteapta sarcina.

Foto: women-health-info.com

MicroSort

Una dintre cele mai moderne tehnici de determinare a sexului bebelusului pe care vrei sa il concepi se numeste MicroSort si nu este altceva decat o versiune asemanatoare metodei Ericsson.

In cadrul acestei proceduri este nevoie de o mostra de sperma recoltata de la partener, care este apoi patata cu o vopsea speciala in laborator. Printr-un aparat ultramodern, specialistii pot distinge ADN-ul masculin de cel feminin din sperma si pot selecta doar sperma cu sexul dorit de parinti. Aceasta este inseminata artificial in uter si se asteapta primele semne de sarcina.

Avortul selectiv pe baza de sex

Este una dintre cele mai crude si dure metode de selectie a sexului unui copil.

Amniocenteza este un test care se face timpuriu in sarcina pentru depistarea defectelor genetice si maformatiilor congenitale de care sufera fatul. Descopera unele dintre cele mai grave boli congenitale si ajuta parintii sa ia o decizie potrivita in privinta continuarii sarcinii. Adesea, cel mai recomandat este avortul.

Tot in timpul amniocentezei, medicii pot stabili si sexul bebelusului. Acesta este transmis parintilor, iar daca nu corespunde preferintelor, poate fi un motiv de avort. Se numeste avort selectiv pe baza de sex.

Diagnosticul genetic preimplantare (PGD)

Descoperita initial cu scopul de a depista boli genetice grave la fat in timpul sarcinii - hemofilie sau distrofie musculara - diagnosticul genetic preimplantare a devenit si o metoda moderna de determinare a sexului copilului.

Procedura are loc in timpul fertilizarii in vitro, cand se selecteaza ovule si spermatozoizi, iar fertilizarea se face in laborator. Atunci cand se formeaza embrionii, medicii ii introduc in uterul mamei pentru a duce sarcina la bun sfarsit. Cu ajutorul PGD-ului, medicii pot extrage anumite celule din embrioni si le analizeaza descoperind cu o acuratete de aproape 100% care este sexul copilului. Se aleg astfel doar embrionii cu sexul dorit si se continua procedura de inseminare.

Citeste si despre