Sfaturi testate de mamici pentru o nastere usoara

| | Actualizat: 2013-08-08 00:52:36

Nasterea vaginala este unul dintre evenimentele care dau fiori reci pe spate gravidutelor. Este momentul din sarcina de care le este cel mai frica si pentru care au o multime de emotii. Ai citit si auzit in stanga si in dreapta ce trebuie sa faci pentru a naste mai usor, dar nu esti foarte convinsa de informatiile primite. Atunci ia in considerare cateva sfaturi ale mamicilor care au trecut prin aceasta experienta!

Planuieste nasterea, dar nu te astepta sa o si urmezi!

Ideea ca "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" se potriveste foarte bine si in astfel de situatii. Desi este o tendinta fireasca sa planuiesti nasterea in cel mai mic detaliu, mamicile care au trecut prin ea sustin ca nu au respectat absolut deloc planul de acasa. Asa ca este bine sa iti faci planuri, dar sa te astepti ca nu totul sa decurga conform lui pentru a nu te stresa foarte tare.


Nu trebuie sa iti iei casa dupa tine in maternitate!

Vei avea nevoie de atat de putine lucruri in maternitate, dar vei avea tendinta sa te muti cu totul acolo. In functie de spitalul in care nasti este posibil chiar sa ti se asigure de acolo scutece si paturi sau alte beneficii. Ia-ti doar strictul necesar in bagajul de maternitate!


Invata sa recunosti cand ti se rupe apa!

Multe mamici sustin ca ar fi fost incantate sa stie dinainte ca nu intotdeauna ruperea apei (pierderea dopului cervical gelatinos) echivaleaza cu o scurgere brusca si cantitativa de lichid. Uneori, se poate intampla ca ruperea apei sa te anunte printr-o simpla scurgere usoara de lichid amniotic pe care o poti confunda usor cu scaparea urinei. Ele ar fi vrut sa stie asta!

De asemenea, trebuie sa stii ca aceasta curgere este continua, adica nu se termina imediat dupa ce simti primul val de lichid. Aceasta scurgere continua pana la delivrenta.


Nu te teme de durerile nasterii, nu sunt chiar atat de rele!

Si in niciun caz ceva de nesuportat. Mamicile care au nascut deja sustin ca intr-adevar ele exista, sunt uneori destul de intense, dar ca exista unele lucruri mult mai dureroase in viata decat cele de la nastere. Mai chinuitor decat durerea in sine a fost pentru multe mamici extenuarea, lipsa de energie si putere.

Nu te astepta ca nou-nascutul sa arate ca in fotografiile cu bebelusi din reviste!

Mamicile se asteapta ca bebelusul lor abia nascut de nici cateva secunde sa arate asemenea fotografiilor de revista. In realitate bebelusii sunt destul de "uratei" la nastere, sunt vinetii si murdari si par niste mici extraterestrii, dar de care te indragostesti pe loc, pentru ca sunt ai tai!

Este posibil sa vomiti sau sa te scapi pe tine pe masa de nasteri!

Nasterea vaginala presupune un efort fizic intens, iar impinsul este principalul motor al expulzarii copilului. Atunci cand medicul te indeamna sa impingi cat poti de tare este posibil ca nu numai fatul sa fie cel expulzat, ci sa ai supriza ca ai facut pe tine. De asemenea, extenuarea si efortul prelungit te pot face sa vomiti in timpul nasterii.


Filmeaza nasterea sau pune sa ti se faca poze!


Multe mamici regreta acum, dupa nastere, ca nu au mai multe amintiri si marturii vizuale cu privire la acea experienta. Da, este adevarat ca unele lucruri sunt neplacute, ca de exemplu sangele si alte aspecte medicale ale nasterii, dar experienta in sine este uimitoare. Totusi, nu toate mamicile vor sa aiba pe cineva langa, care sa le filmeze in astfel de posturi. Daca crezi totusi ca ti-ar placea sa ai aceasta amintire, fa-o!

Inconjoara-te de persoane dragi!

Ai nevoie de suport si intelegere, precum si de caldura si afectiunea celor din jur. Nu trece singura prin acest moment! Este minunat sa stii ca ai pe cine sa te bazezi si ca toti sunt alaturi de tine. Emotional vorbind, mamele sustin ca acest lucrur ajuta mai mult ca orice medicament si face orice durere sa treaca.

Alte sfaturi de la mamicile din comunitatea Copilul.ro cu privire la momentul nasterii

Paris Monica: Eu m-am dus cu multa incredere cand am nascut, bineinteles cu emotiile de rigoare. Tot ce trebuie sa stiti este ca efortul merita pe deplin cand ajungi sa-ti tii in brate bebelusul, iar durerile dispar de parca nici nu au existat. Sfatul meu este sa va duceti cu inima deschisa si cu incredere, astfel nasterea e mult mai usoara. Deci mult succes, viitoare mamici.

Samtex: Si eu am nascut usor, am fost cusuta si nu am stat in fund o saptamana. Dupa ce am venit acasa cu bebe stateam pe o parte numai si era bine pe urma incetu cu incetu mi-am revenit complet. Fetelor sa nu va fie frica de momentul nasterii, eu am nascut la 18 ani si m-am dus increzatoare la maternitate, ba chiar eram fericita ca nu peste mult timp imi voi tine bebe in brate. Greul vine dupa ce ai nascut sa treci prin toate etapele vietii copilului tau. Asa ca nasterea nu e grea deloc, pe urma vin greutatile.

Georgivilia :Eu am nascut normal, vaginal, cu epiziotomie. Toata sarcina am avut asa, in spatele mintii cum se zice, teama ca as putea muri la nastere, si ar ramine copilul meu fara mama. Dar pentru mine copilul, sarcina si nasterea au fost un pas in credinta, tot timpul am trait cu increderein Dumnezeu, si cred ca s-a rugat multa lume dintre cunstinte pentru mine, deaorece la mersul la maternitate am fost super calma si de tot ce mi-a fost frica din procesul medical, pe toate le-am trecut cu bine, cu calm, si am avut parte de o nastere normala si usoara.

Printesa_Mica: Toata sarcina am avut temeri, dar am avut un curaj la nastere de care nu ma credeam nici macar eu capabila. Ma simteam atat de puternica si ma gandeam ca indiferent ce va fi, voi face fata in primul rand pentru bebe. Credeti-ma, ne intareste Dumnezeu in acele momente. Si oricum, dupa aceea se uita acele dureri.

Citeste si despre