Budinca de cascaval este unul dintre cele mai gustoase aperitive pe baza de lactate.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
400 g cascaval ras
5 oua
100 g faina
500 ml lapte
piper
sare
pesmet
Mod de preparare
Pregateste mai intai un sos bechamel, din faina unt si lapte. Adauga peste sosul de faina galbenusurile de la cele 5 oua, sare, piper si cascaval ras.
Amesteca aceasta compozitie pana la completa omogenizare, apoi incorporeaza albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt si pesmet.
Lasa budinca la foc mic, circa 40 de minute, pana ce observi ca aceasta are o crusta aurie.
Serveste preparatul imediat dupa ce l-ai scos de la cuptor.
Trucuri
Foloseste putina nuscoara rasa in sosul bechamel, pentru un gust deosebit.
Tipul bucatariei
Internationala