Budinca de cascaval

| | Actualizat: 2013-01-29 17:54:18

Budinca de cascaval este unul dintre cele mai gustoase aperitive pe baza de lactate.

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie  

Ingrediente

400 g cascaval ras

5 oua

100 g faina

500 ml lapte

piper

sare

pesmet  

Mod de preparare

Pregateste mai intai un sos bechamel, din faina unt si lapte. Adauga peste sosul de faina galbenusurile de la cele 5 oua, sare, piper si cascaval ras.

Amesteca aceasta compozitie pana la completa omogenizare, apoi incorporeaza albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt si pesmet.

Lasa budinca la foc mic, circa 40 de minute, pana ce observi ca aceasta are o crusta aurie.

Serveste preparatul imediat dupa ce l-ai scos de la cuptor.  

Trucuri

Foloseste putina nuscoara rasa in sosul bechamel, pentru un gust deosebit.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre