Sos Bechamel

/ / Modificat: 2012-04-18
Sos Bechamel

Sosul Bechamel este unul dintre sosurile clasice din bucataria internationala, deoarece se poate folosi in nenumarate retete, de la paste, la musaca sau ciulama.

Foto: foodielady.wordpress.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

20 g unt gras (minim 80% grasime)

250 ml lapte gras

1 frunza dafin

1 crenguta cimbru

1 crenguta patrunjel

1 lingura faina

1 varf de cutit de nucsoara

sare

Mod de preparare

Pune la fiert, la foc mic, laptele cu foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul.

Dupa ce laptele a fiert si plantele aromatice au infuzat, ia vasul de pe foc. Strecoara laptele si lasa-l la racit.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amestec-o usor, cu o lingura de lemn. Trebuie ca faina sa absoarba untul, fara insa sa se rumeneasca si sa isi schimbe culoarea.

Toarna laptele aromat treptat peste faina, amestecand continuu. Cand sosul incepe sa se ingroase si devine lucios, se potriveste de gust cu sare si se inobileaza cu un praf de nucsoara rasa.

Trucuri

Poti imbogati sosul bechamel cu cascaval ras sau mustar.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Sosuri

Articole recomandate

Citeste si despre