Conservele de fructe pentru placinta se pregatesc pentru anotimpul geros, cand in piete nu se mai gasesc fructe proaspete.
Foto: mysisterskitchen.wordpress.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 kg fructe, la alegere (capsuni, visine, cirese, prune)
200 g zahar
Mod de preparare
Spala fructele, apoi desfa-le in jumatati si scoate-le samburii (unde este cazul) si presara deasupra lor zahar.
Pune apoi fructele in borcane, umpland recipientele pana sus. Inchide borcanele ermetic, apoi da-le la fiert, la bain-marie, circa 30 de minute.
Lasa borcanele la racit, apoi depoziteaza-le intr-o camara aerisita si racoroasa.
Trucuri
Foloseste fructele respective pentru placinte, iar siropul il poti utiliza pentru indulcirea diferitelor deserturi.
In acelasi mod, pot fi conservate si alte fructe fata de cele mentionate, cum ar fi merele, gutuile sau perele. In aceasta situatie, fructele respective se dau pe ochiurile mari de razatoare.
Tipul bucatariei
Internationala