Shaorma este un preparat specific bucatariei arabesti, care se comercializeaza in fast-fooduri. Daca ai reteta potrivita, poti pregati shaorma chiar la tine acasa.
Foto: retetedesuflet.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 pulpe pui
3 cartofi
1/2 varza alba
4 castraveciori in otet
3 catei usturoi
4 linguri maioneza
condimente pui
sare
oregano
busuioc
2 rosii
ceapa, optional
2 lipii libaneze
Mod de preparare
Spala pulpele de pui, curata-le de piele si taie-le bucati.
Pune carnea la calit, alaturi de condimente speciale de pui, oregano, busuioc si sare. Lasa totul sa se rumeneasca usor, apoi scoate bucatile de pui si toaca-le marunt.
Intre timp, pune la prajit si cartofii, dupa ce i-ai taiat bucati potrivite.
Taie varza fideluta, iar castraveciorii feliaza-i subtire. Taie rosiile felii potrivite, ca pentru salata.
Incalzeste lipiile intr-o tigaie, apoi unge-le cu maioneza si usturoi. Presara un strat de carne, unul de cartofi, varza, ceapa, (optional), rosii si castraveciori.
Ruleaza shaorma strans, apoi strange unul din capete cu o folie de aluminiu.
Tipul bucatariei
Internationala