Maioneza este un sos delicios in salate, dar si alaturi de alte preparate gatite! Este nelipsita in salata de boeuf sau oua umplute! Iata o reteta simpla, dar si cateva trucuri utile pentru a o drege, in cazul in care se taie!
Foto: cocoandthewagon.com
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 galbenus crud de ou
1 galbenus fiert de ou
zeama de lamaie
sare
ulei (cat cuprinde)
Mod de preparare
Fierbe un ou tare si scoate-i galbenusul si pune-l in bolul in care urmeaza sa prepari maioneza.
Adauga si galbenusul crud si amesteca bine.
Incepe sa torni treptat uleiul, cateva picaturi o data. Freaca bine, intr-o singura directie, doar cu o lingura de lemn.
Toarna ulei pana cand maioneza sporeste in volum si are o textura cremoasa. Abia atunci, adauga 1-2 lingurite de zeama de lamaie si sare.
Trucuri
Maioneza se amesteca doar cu lingura de lemn.
In cazul in care se taie, din diverse motive, nu o arunca. Exista metode de a o drege sau a o repara.
Fierbe un cartof si adauga jumatate din el, bine pasat, in maioneza. Adauga si o lingurita de mustar si freaca bine compozitia.
Mai exista si alte trucuri pentru dregerea maionezei - putina apa minerala, un alt galbenus fiert sau doar cu mustar.
Valori nutritonale per 100 g
Calorii: 740
Grasimi: 30 g
Carbohidrati: 5