Bezele

| | Actualizat: 2012-06-04 19:52:17

Daca ti-au ramas cateva albusuri de la maioneza, ar fi pacat sa le arunci. Noi iti propunem sa pregatesti bezele, un desert simplu, extrem de apreciat de cei mici.

Foto: mnrecipes.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 albusuri

300 g zahar alb

1 zahar vanilat

Mod de preparare

Pune albusurile intr-un bol bine degresat si uscat si bate-le cu ajutorul mixerului la viteza mica, pana capata consistenta spumei, apoi mareste viteza la mediu, pana cand vei avea o textura batoasa.

Adauga zaharul, cate-o lingura pe rand, pana ce obtii o compozitie lucioasa, usor consistenta.

Aseaza compozitia de bezea pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul poshului sau a unei lingurite.

Pune bezelele in cuptor, la 120 de grade si lasa-le la copt circa 45 de minute.

Lasa bezelele la racit, in cuptor.

Trucuri

Poti colora bezelele, cu ajutorul colorantului alimentar.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre