Bezele

/ / Modificat: 2012-06-04
Bezele

Daca ti-au ramas cateva albusuri de la maioneza, ar fi pacat sa le arunci. Noi iti propunem sa pregatesti bezele, un desert simplu, extrem de apreciat de cei mici.

Foto: mnrecipes.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 albusuri

300 g zahar alb

1 zahar vanilat

Mod de preparare

Pune albusurile intr-un bol bine degresat si uscat si bate-le cu ajutorul mixerului la viteza mica, pana capata consistenta spumei, apoi mareste viteza la mediu, pana cand vei avea o textura batoasa.

Adauga zaharul, cate-o lingura pe rand, pana ce obtii o compozitie lucioasa, usor consistenta.

Aseaza compozitia de bezea pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul poshului sau a unei lingurite.

Pune bezelele in cuptor, la 120 de grade si lasa-le la copt circa 45 de minute.

Lasa bezelele la racit, in cuptor.

Trucuri

Poti colora bezelele, cu ajutorul colorantului alimentar.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Bezele Desert Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre