Daca ti-au ramas cateva albusuri de la maioneza, ar fi pacat sa le arunci. Noi iti propunem sa pregatesti bezele, un desert simplu, extrem de apreciat de cei mici.
Foto: mnrecipes.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 albusuri
300 g zahar alb
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Pune albusurile intr-un bol bine degresat si uscat si bate-le cu ajutorul mixerului la viteza mica, pana capata consistenta spumei, apoi mareste viteza la mediu, pana cand vei avea o textura batoasa.
Adauga zaharul, cate-o lingura pe rand, pana ce obtii o compozitie lucioasa, usor consistenta.
Aseaza compozitia de bezea pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul poshului sau a unei lingurite.
Pune bezelele in cuptor, la 120 de grade si lasa-le la copt circa 45 de minute.
Lasa bezelele la racit, in cuptor.
Trucuri
Poti colora bezelele, cu ajutorul colorantului alimentar.
Tipul bucatariei
Internationala