Sosul Bechamel este unul dintre sosurile clasice din bucataria internationala, deoarece se poate folosi in nenumarate retete, de la paste, la musaca sau ciulama.
Foto: foodielady.wordpress.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
20 g unt gras (minim 80% grasime)
250 ml lapte gras
1 frunza dafin
1 crenguta cimbru
1 crenguta patrunjel
1 lingura faina
1 varf de cutit de nucsoara
sare
Mod de preparare
Pune la fiert, la foc mic, laptele cu foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul.
Dupa ce laptele a fiert si plantele aromatice au infuzat, ia vasul de pe foc. Strecoara laptele si lasa-l la racit.
Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amestec-o usor, cu o lingura de lemn. Trebuie ca faina sa absoarba untul, fara insa sa se rumeneasca si sa isi schimbe culoarea.
Toarna laptele aromat treptat peste faina, amestecand continuu. Cand sosul incepe sa se ingroase si devine lucios, se potriveste de gust cu sare si se inobileaza cu un praf de nucsoara rasa.
Trucuri
Poti imbogati sosul bechamel cu cascaval ras sau mustar.
Tipul bucatariei
Franceza