In relatia mama - nou-nascut, atingerea joaca un rol esential in crearea unei legaturi puternice si armonioase. Cand micutul tau este somnoros, se va cuibari in bratele tale sau va astepta o imbratisare atunci cand este trist. Pentru a intelege influenta tactila asupra dezvoltarii puiului tau, vezi ce inseamna masajul bebelusului si care sunt beneficiile lui.
Ce presupune masajul bebelusului?
Tehnica masajului este o arta straveche folosita in multe culturi pentru a satisface nevoia fizica si emotionala de relaxare.
Masajul pentru bebelusi ajuta la consolidarea puterii naturale a atingerii, la intelegerea limbajului non-verbal si la crearea unui climat de siguranta si armonie intre tine si puiul tau.
Beneficiile masajului la bebelusi
- creeaza legaturi intre mama si copil – masajul creeaza conditiile optime pentru atingere, contact vizual, familiarizarea cu mirosul corporal si intelegerea sunetelor emise de bebelus;
- eliberarea bebelusului – masajul il ajuta sa digere bine mancarea, sa elimine gazele, sa combata usor constipatia, colicii, durerea dentitiei si congestia sinusurilor;
- relaxarea reciproca – masajul bebelusului este distractiv; schimbul de zambete si contact vizual conduc la construirea increderii reciproce;
- dezvoltarea bebelusului – masajul ajuta dezvoltarea bebelusului prin stimularea organismului, a circulatiei sangelui si a fortificarii muschilor; creierul este si el cuprins de senzatii noi, simturile devin mai alerte iar miscarile mai coordonate.
Masajul si problemele medicale
Masajul ajuta la combaterea neplacerilor cauzate de colici, constipatie si gaze, imbunatatind digestia.
Tehnica este folositoare si pentru durerile de dinti si congestia pieptului, congestii sinusale si hidratarea propice a pielii.
Masajul este benefic la orice varsta. Apeleaza la cantecele pentru copii sau povesti pentru a-i mentine interesul, sau joaca-te cu el pentru a-l ajuta sa se relaxeze.
Autor: Adelina Dobrin