Odata cu inceputul stagiunii 2011-2012, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" continua activitatile cultural-educationale adresate copiilor si parintilor, deopotriva!
La fiecare sfarsit de saptamana, in timpul spectacolelor de la ora 19.00, Teatrul National de Opereta ofera un serviciu special spectatorilor-parinti, care pot veni la teatru insotiti de cei mici.
In timp ce parintii se bucura de una dintre productiile teatrului, cei mici sunt asteptati la studioul pentru copii, unde pot participa la unul din atelierele de creatie "Serile copiilor".
Aceste seri speciale sunt destinate copiilor cu varsta intre 3 si 8 ani si sunt concepute pentru a facilita accesul la diverse maniere de exprimare artistica, urmarind sa le stimuleze creativitatea si fantezia. Atelierele sunt educative, dar sunt concepute astfel incat sa fie si distractive pentru cei mici, captivandu-le atentia si incurajandu-i sa participe la activitati de creatie si exercitii de imaginatie.
In luna octombrie vor avea loc urmatoarele ateliere:
Atelier de pictura, coordonator Ruxandra Stetca
Atelierul urmareste sa dezvolte aptitudinile artistice si sensibilitatea copiilor, prin introducerea acestora in domeniul artelor vizuale. Pentru a dezlega tainele picturii, copiii vor invata ce este un sevalet, ce sunt pensulele, canavaua si multe altele.
Atelier de jocuri interactive, coordonator Oana Rusu
Atelierul are ca scop cresterea capacitatii de comunicare si relationare, printr-o serie de jocuri interactive de socializare. In a doua parte a atelierului, copiii vor fi angajati intr-o serie de activitati plastice si de lucru manual, lucrand la proiecte individuale si de grup, pentru a exersa lucrul in echipa si a stimula creativitatea.
Atelier de dans clasic: primii pasi de balet, coordonatori Iulian Radoi si Madalina Mechenici
Insotiti de Iulian Radoi si Madalina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului National de Opereta, copiii vor invata principalii pasi de balet, pozitia de reverence, precum si elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arata echipamentul specific al unui balerin, poantele si costumatiile de balet folosite la Teatrul National de Opereta si vor putea urmari secvente din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplica pe scena cunostintele invatate la atelier.
Atelier de muzica si joc traditional romanesc pe intelesul copiilor, coordonatori Beatrice si Florin Iordan
Atelierul urmareste familiarizarea copiilor cu muzica si instrumentele traditionale romanesti, dar si cu dansul si cantecele traditionale si include o scurta prezentare a instrumentelor traditionale si apoi realizarea unei povesti muzicale cu ajutorul acestora.
Atelier interactiv cu povesti si muzica, coordonator Mioara Ifrim
Atelierul combina intr-un mod imaginativ si amuzant elemente de naratiune, proiectii de diafilme, teatru si cantec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa la o poveste colectiva, in care fiecare copil va juca un rol, intr-un exercitiu de comunicare si creativitate.
Accesul in incinta Studioului se face cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului, in baza biletelor de intrare la spectacol (pentru parinti) si la atelier (pentru copii). Programul atelierelor si al spectacolelor, il gasiti saptamanal in topicul Unde fugim de acasa? - timpul liber pentru copii si parinti din Forum.