Duminica, pe data de 16 octombrie, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", in timpul spectacolului "Contesa Maritza", in contextul Serilor Copiilor, a avut loc Atelierul de muzica si joc traditional pe intelesul copiilor. Atelierul se va desfasura si pe data de 23 octombrie, tot intr-o duminica, pe parcursul spectacolului “Maria de Buenos Aires” (teatru-dans). Toate activitatile minunate care se desfasoara in studioul de creatie sunt coordonate de Beatrice si Florin Iordan.
Atelierul urmareste familiarizarea copiilor cu muzica si instrumentele traditionale romanesti, dar și cu dansul si cantecele traditionale. Atelierul include o scurta prezentare a instrumentelor si apoi realizarea unei povesti muzicale cu ajutorul acestora.
Aºezaþi pe pernite în jurul stergarului adus de Beatrice si Florin, cei mici vor invata despre instrumentele vechi romanesti cu nume nemaiauzite, precum cobza, cavalul, fluierul, tambalul, daireaua si dramba, vor afla ce fel de sunete scoate fiecare dintre ele, precum si ce fel de povesti spune fiecare cel mai bine!
Beatrice si Florin Iordan le vor canta micutilor poveºti muzicale, despre instrumente, ciobanasi cu fluiere, oi ratacite si alte intamplari hazlii, iar copiii pot tine ritmul cu unul dintre instrumentele la alegere. La final, copiii vor inventa impreuna o poveste careia sa ii poata da viata in decorul de Teatru de Umbre adus de Beatrice, in timp ce Florin, la fluier, caval si toba, va inventa muzica pentru povesti.
In pauza atelierului, dupa mult joc si voie buna, copiii mananca cate un mar mare si gustos si se intalnesc cu parintii, iesiti si ei in pauza spectacolului. Marul este foarte gustos pentru ca este mancat impreuna cu totii prietenii cei noi...
Accesul in incinta Studioului se face cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului, in baza biletelor de intrare la spectacol (parintii) si la atelier. Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", tel. 021 313 63 48.
Pretul unui bilet pentru copii este de 15 RON. Inscrierile se pot face la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro. Informatii suplimentare va stau la dispozitie blog-ul proiectului Creste prin arta.