Kitul de conceptie este un ansamblu de instrumente care te ajuta sa ramai insarcinata atunci cand ai probleme de fertilitate. Acesta te ajuta sa identifici ovulatia, sa sporesti conceptia si sa depistezi si sarcina! Toate acestea intr-un singur set de produse care iti sunt de mare ajutor!
Ce contine un kit de conceptie?
Kitul de conceptie are avantajul de a putea fi folosit acasa de fiecare femeie in parte. Acesta contine tot ce ai nevoie pentru a reusi sa concepi in maxim 3 luni.
- 8 kituri de predictie a ovulatiei;
- un kit de colectare a materialului seminal;
- lubrifiant;
- un capac cervical;
- 1 test de sarcina;
- un jurnal pentru inregistrarea rezultatelor si emotiilor;
- un carnetel pentru medic sau moasa.
Acesta mai include si un calendar de conceptie (care te ajuta sa stabilesti cand anume ai vrea sa concepi bebelusul) si o carte cu instructiuni de folosire a tuturor instrumentelor.
Rolul kitului de conceptie
Acesta este conceput astfel incat sa ai la-ndemana toate instrumentele necesare in vederea conceperii copilului mult dorit. Capacul cervical de conceptie este realizat pentru a mentine lichidul seminal cat mai adanc in cervix si pentru a favoriza fertilizare.
Acest lucru ajuta cuplurile care au probleme cu penetrarea adanca, pentru ca sperma nu poate ajunge la locul de fertilizare. El ajuta si in cazul in care apar bariere in calea deplasarii spermei spre cervix (de exemplu daca acesta este inclinat) sau din cauza unui mediu vaginal ostil.
Acest kit poate ajuta cuplurile cu probleme de fertilitate sa isi indeplineasca visul. Specialistii sustin ca aproape 25% dintre cuplurile care au folosit un kit de conceptie au reusit sa faca un copil. Kitul este de obicei impartit in segmente, pe o perioada de 3 luni. In acest fel, poti vedea si observa ce se intampla in fiecare luna, cand apare ovulatia si care sunt problemele cu care te confrunti.
Jurnalul si notitele pe care le faci cu privire la evolutia ciclului menstrual si a altor probleme care apar ii ajuta foarte mult pe medicii specializati in fertilitate sa descopere cauza infertilitatii, acolo unde este cazul.
Cum se foloseste kitul de conceptie?
Exista cativa pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand folosesti kitul de conceptie:
- in primul rand trebuie sa te uiti pe calendar si sa decizi in care luna vrei sa concepi bebelusul;
- gandeste-te la cand ai vrea sa se nasca si fa un calcul (unele mamici aleg in functie de anotimpul sau zodia pe care o vor pentru copiii lor);
- incepe sa notezi detaliile, problemele sau dezechilibrele ciclului menstrual;
- scrie totul cu acuratete pentru a urmari evolutia ciclului si pentru a putea depista ovulatia;
- foloseste kitul de predictie a ovulatiei (sau testul de ovulatie) pentru a determina nivelul hormonului luteinizat si perioada ovulatiei;
- bucura-te de actele sexuale impreuna cu partenerul tau si colectati sperma in dispozitivul din kit;
- transfera sperma in capacul cervical;
- pune capacul cervical in vagin si apoi in cervix conform instructiunilor;
- indeparteaza capacul cervical dupa vreo 4-6 ore;
- il poti tine si o noapte intreaga;
- foloseste testul de sarcina pentru a afla daca ai ramas sau nu gravida.
Kitul pentru conceptie este usor de folosit. Majoritatea instructiunilor sunt clar exprimate in carticica si includ detalii specifice. Cea care ti-ar putea da batai de cap este transferararea spermei din colectorul de sperma in capacul cervical.
Este o munca destul de migaloasa si se poate lasa cu o usoara mizerie, insa trebuie sa fii atenta sa transferi tot lichidul seminal. Si inserarea capacului cervical in vagin s-ar putea dovedi dificila. Insa instructiunile sunt destul de specifice.
Ai putea simti un usor disconfort la inceput, daca nu ai mai folosit pana atunci! Daca ai mai utilizat diafragma in vederea protectiei de o sarcina nedorita, atunci este mai simplu pentru ca procesul este acelasi. Si extragerea acestuia este destul de simpla, deoarece capacul este prevazut cu un inel de care trebuie sa apuci si care usureaza scoaterea.