Trifoiul rosu este una dintre plantele cu efect curativ extrem de eficiente. Pe langa boli uzuale pe care le poate trata, se pare ca are un efect deosebit asupra fertilitatii femeilor. Ajuta la combaterea infertilitatii prin echilibrarea hormonala.
Descrierea plantei
Trifoiul rosu (Trifolium pratense) este o planta ierboasa care se regaseste din plin pe teritoriul Romaniei, in zona de deal si de munte.
Planta are radacina puternica si lunga (pana la 1 m) si are flori de culoare rosu-purpuriu. Frunzele sunt dispuse cate 3, asa cum sugereaza si numele.
Este o planta utilizata in agricultura si in cresterea animalelor, dar are si proprietati curative multiple pentru oameni. In scop fitoterapeutic se folosesc florile plantei.
Ce influente are si de ce este benefica?
Trifoiul rosu ajuta la refacerea echilibrului hormonal feminin tonificand uterul si incurajand secretiile de hormoni.
In plus, ajuta la stimularea aparatului reproducator al femeilor. Are un continut bogat de vitamine (complexul B), minerale (in special calciu si magneziu) si multe proteine. Acestea ajuta atat la detoxifierea sangelui, cat si la imbunatatirea circulatiei lui, ceea ce ajuta la sanguinizarea zonei vaginale si a tuturor organelor implicate in reproducere.
Ce trateaza trifoiul rosu?
Ca planta medicinala, trifoiul rosu poate fi folosit pentru tratarea infectiilor respiratorii, reumatism, bolilor de plamani, anemia, colicile abdominale, bolile renale, sifilisul si multe altele. Este si un tonic excelent al organismului, iar specialistii i-au descoperit beneficiile pe care le are asupra maximizarii fertilitatii.
Planta mai contine, pe langa vitaminele si mineralele amintite, flavonoizi, ulei volatil, grasimi, albumina, caroten, celuloza care ofera efect:
-
antiinfectios;
-
antimicotic;
-
emolient;
-
diuretic;
-
detoxifiant;
-
antiinflamator;
-
antiastmatic;
-
antitusiv etc.
Mod de preparare
Aceasta planta poate fi preparata in mai multe feluri:
-
infuzii;
-
decocturi;
-
tincturi;
-
bauturi energizante etc.
Cea mai buna forma de administrare a trifoiului rosu in vederea stimularii fertilitatii feminine este ceaiul. Acesta trebuie facut din plante uscate, nu proaspete.
Administrare
Infuzia trebuie preparata din 15 grame de flori uscate de trifoi rosu la jumatate de litru de apa. Se beau 1-2 pana la maxim 4 cani de ceai pe zi.
Cura cu ceai de trifou rosu pentru maximizarea fertilitatii trebuie urmata mai mult timp, chiar luni de zile pentru a se putea observa rezultatele. Trifoiul rosu este si mai eficient pentru stimularea fertilitatii daca se asociaza cu frunzele uscate de zmeur.
Contraindicatii
Femeile care au probleme cu coagularea sangelui nu trebuie sa consume ceai de trifoi rosu pentru ca acesta are si efect de subtiere a sangelui. De asemenea, nu trebuie consumat nici de femeile care abia au suferit o interventie chirurgicala.