Alimente pentru buna dispozitie

/ / Modificat: 2011-10-21
Alimente pentru buna dispozitie

Te simti tot mai irascibila si abatuta in ultima vreme? Inseamna ca ai nevoie de ajutorul unor alimente cu buna dispozitie recomandate de nutritionisti pentru o stare generala pozitiva. O dieta benefica pentru inima ta, bogata in fibre si saraca in grasimi saturate, este primul pas catre fericire.

Esti ceea ce mananci, spune o zicala inteleapta, iar constatarile medicilor confirma impactul pozitiv al alimentelor asupra sanatatii si bunei tale dispozitii.

Masa de masa, in fiecare zi, mentinerea echilibrului glicemiei si a bunei functionari la nivelul tractului gastrointestinal te va ajuta sa te simti excelent si plina de energie. Fluctuatiile zaharului din sange si constipatia sunt indicii clare ca organismul tau nu are prea multe motive de bucurie.

Consuma alimente bogate in vitamina B12 si acid folic

Ce este atat de special intr-o portie de somon la gratar cu garnitura de broccoli? Este o sursa bogata de euforie, pentru ca iti asigura aportul necesar de vitamina B12 si acid folic, doua arme puternice impotriva afectiunilor sistemului nervos central.

Acidul folic poate fi preluat din fasole si legume verzi, iar vitamina B12 din carnea slaba, peste si lactate. Incearca o salata de spanac asezonata cu crab si somon sau oua umplute cu piure de spanac si branza slaba.
alimente_stare_de_bine_mamici

Foto: cdn.sheknows.com

Cat mai multe fructe si legume

Fructele si legumele sunt pline de nutrienti esentiali si antioxidanti. In plus, sunt gustoase, hranitoare, te mentin sanatoasa si in forma. Cu atatea beneficii, cum sa nu fii fericita?

Mananca alimente bogate in seleniu

Seleniul este un mineral care se comporta exact ca un antioxidant in corp, adica reduce nivelul de stres de la nivelul creierului, asociat cu declansarea depresiilor moderate in randul populatiei adulte.

55 de micrograme de seleniu este doza zilnica minima recomandata de nutritionisti, atat pentru femei cat si pentru barbati.

Cerealele integrale sunt o sursa excelenta de seleniu. Fulgii de ovaz, orezul brun, fasolea, carnea de pasare, lactatele, nucile braziliene si fructele de mare iti pot furniza in fiecare zi aproximativ 70 de grame din acest mineral pretios.

Mananca peste

Studiile arata ca persoanele care consuma in mod regulat carne de peste sunt expuse unui risc mai mic de a dezvolta simptomele depresiei. Somonul, care contine grasimea esentiala omega-3, a demonstrat ca poate avea cele mai bune efecte asupra depresiei postnatale, de pilda.

Heringul, sardinele, tonul si pastravul sunt speciile de peste cel mai bine cotate in lista furnizorilor de sanatate si buna dispozitie.


somon_beneficii_organism

Incarca-ti bateriile cu vitamina D

Nu de putine ori ti s-a intamplat sa te simti dintr-o data mult mai vesela dupa ce ai stat o vreme la soare. Razele solare iti ajuta corpul sa sintetizeze vitamina D. Carentele la nivelul acestei substante importante sunt asociate de medici cu tulburarile de dispozitie, asteniile sezoniere si chiar cu forme acute ale depresiei.

Principala sursa alimentara de vitamina D sunt cerealele de la micul-dejun, painea, sucurile naturale si laptele. Branza, galbenusul de ou, ficatul de vita si pestele gras sunt alte produse din care iti poti lua aportul de vitamina D.

Rasfata-te cu ciocolata

Portii mici de ciocolata neagra pot fi remedii eficiente si rapide impotriva asteniei, intrucat acest deliciu iubit de femei poate determina secretia sporita de endorfine, hormonii fericirii in organism.

In plus, antioxidantii continuti de boabele naturale de cacao iti mentin celulele tinere si sanatoase.

Articole recomandate

Citeste si despre