Sutele de responsabilitati care apasa greu pe umarul tau in fiecare luna te obliga sa apelezi la ajutorul agendei si al calendarului atunci cand memoria pare ca nu te mai ajuta ca odinioara. In ritmul alert al cotidianului este firesc sa mai uiti pe alocuri lucruri importante, mai ales atunci cand stresul si oboseala se instaleaza comod in viata ta. Iata cum poti sa-ti imbunatatesti memoria in doar 7 zile, cu ajutorul unor trucuri speciale de antrenament al creierului.
Ziua 1: Fa mai multa miscare
Miscarea este cea mai buna solutie prin care poti sa-ti imbunatatesti memoria. Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca un bun randament al inimii atrage dupa sine un control sporit al atentiei.
Chiar daca programul tau este foarte incarcat, alege sa faci o plimbare de un ceas cu o prietena in loc sa vorbiti la telefon. Du-te la cumparaturi fara sa iei masina sau joaca-te cu copiii in parc.
Ziua 2: Sparge rutina
Incearca sa-ti pui si neuronii la treaba facand zilnic anumite sarcini intr-un mod diferit fata de cel cu care te-ai obisnuit. In acest fel, iti pui materia cenusie "la treaba", activitatea neuronala va creste si, implicit, randamentul memoriei.
Un exemplu ar fi sa-ti speli dantura cu cealalta mana sau sa mergi pe un drum diferit catre serviciu.
Foto: showthelove.com
Ziua 3: Pune-ti obiectele in acelasi loc
Iti pierzi in mod constant cheile, telefonul sau ochelarii? Atunci obisnuieste-te sa le depozitezi mereu in acelasi loc: o tava de pe frigider, un carlig al cuierului sau oriunde altundeva iti este la indemana.
Ziua 4: Aminteste-ti numele
Retinerea numelor este un fel de extemporal pentru creierul tau. Prima oara cand faci cunostinta cu o persoana, ai doar cateva secunde sa-i stochezi identitatea in memorie. Pentru a trece testul cu brio, repeta-i numele cu voce tare atunci cand dati mana.
Ziua 5: Mananca sanatos
Cerealele integrale, proteinele, fructele si legumele imbunatatesc memoria. Antioxidantii iti protejeaza celulele, iar acizii grasi omega-3 faciliteaza comunicarea intre celulele cerebrale.
Ziua 6: Odihneste-te mai mult
Un somn de calitate si suficient pentru nevoile organismului tau este esential pentru puterea ta de concentrare si de memorare a datelor.
Ziua 7: Ai incredere in memoria ta
Increderea in propria abilitate de a-ti aminti informatii este secretul unei memorii performante. Dorind sa demonstrezi ca nu-ti scapa nimic, te vei forta mai mult sa tii cont de mici detalii care iti scapa atunci cand esti nepasatoare.