Vinete pane

/ / Modificat: 2014-01-22
Vinete pane

Esti mare amator de legume si nu ai incercat sa gatesti vinetele decat sub forma de salata? Noi iti oferim o reteta interesanta, care sa iti serveasca drept inspiratie.

Foto: iuli.eu

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

2 vinete

sare

piper

3 oua

200 g faina

200 g pesmet

300 ml ulei de floarea-soarelui, pentru prajit

Mod de preparare

Spala bine vinetele, apoi taie-le felii subtiri, care sa nu depaseasca o jumatate de centimetru.

Presara sare peste feliile de vanata si lasa-le cateva minute la scurs.

Separat, bate ouale cu 4 linguri de faina, sare si piper, ca la o compozitie de snitele.

Da feliile de vanata prin faina ramasa, apoi prin compozitia de ou si faina, iar la final prin pesmet.

Pune feliile de vinete la prajit, in ulei incins.

Cand sunt rumenite, scoate aceste felii la scurs, pe servete de bucatarie.

Trucuri

Serveste vinetele pane cu putin cascaval ras deasupra si salata de rosii.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Vinete Aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre