Mamaliga

/ / Modificat: 2012-04-05
Mamaliga

Mamaliga este unul dintre preparatele culinare care definesc bucataria romaneasca si care se afla inca la baza meniului zilnic al multor familii traditionaliste. Consumata ca substitut al painii sau ca garnitura pentru peste, sarmale si friptura, mamaliga se regaseste pe lista preferintelor culinare ale romanilor.

Foto: whatscookinginyourworld.blogspot.com

Timp de preparare

30 de minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

400 g malai

1/2 lingurita sare

1,5 l apa

Mod de preparare

Pune apa la fiert intr-un ceaun sau o oala care nu favorizeaza lipirea alimentelor in timpul gatitului si adauga sarea.

Dupa primul clocot, adauga malaiul treptat, presarandu-l in mici cantitati, astfel incat sa fie absorbit uniform de apa. In timp ce incorporezi malaiul, amesteca neintrerupt compozitia cu o lingura de lemn sau cu un tel, pana se umfla mamaliga si incepe sa se desprinda de pe marginile oalei.

Cand este gata, rastoarn-o intr-un bol si las-o sa se racoreasca.

Mod de servire

Mamaliga poate fi servita in loc de paine/garnitura cu branza, smantana, lapte, sarmale, friptura, peste sau varza calita.

Trucuri de preparare

Pentru un gust mai pregnant si o consistenta deosebita, poti adauga putin unt sau 2-3 picaturi de ulei.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 70 kcal

Carbohidrati: 15 g

Grasimi: 0 g

Proteine: 2 g

Taguri Mamaliga Reteta mamaliga

Articole recomandate

Citeste si despre