Budinca de macaroane cu carne si sos de rosii

/ / Modificat: 2013-01-24
Budinca de macaroane cu carne si sos de rosii

Budinca de macaroane cu carne si sos de rosii este un preparat inspirat din bucataria italiana.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g carne tocata (de vita)

100 ml suc de rosii

100 ml ulei

250 g branza de vaci proaspata

200 g cascaval

4 oua

500 g macaroane

100 g unt

500 g sos bechamel

sare

piper

Mod de preparare

Asaza carnea tocata intr-o tava cu ulei, adauga sare si piper dupa gust, apoi da totul la cuptor. Lasa carnea la cuptor circa o jumatate de ora. Compozitia obtinuta se lasa la racit, apoi se da din nou prin masina de tocat.

Adauga peste acest amestec doua oua batute spuma si sucul de rosii. Pune macaroanele la fiert in apa clocotita cu sare, apoi clateste-le cu apa rece si lasa-le la scurs. Amesteca macaroanele cu ouale ramase, branza de vaci, jumatate din cascavalul ras si jumatate din cantitatea de sos bechamel.

Asaza intr-o tava unsa cu unt straturi alternative de macaroane si carne, iar ultimul strat sa fie de sos bechamel. Presara cascavalul ramas si pune budinca la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.

Scoate budinca si las-o sa se raceasca usor inainte de servire.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca Sos de rosii

Articole recomandate

Citeste si despre