Budinca de macaroane cu carne si sos de rosii este un preparat inspirat din bucataria italiana.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g carne tocata (de vita)
100 ml suc de rosii
100 ml ulei
250 g branza de vaci proaspata
200 g cascaval
4 oua
500 g macaroane
100 g unt
500 g sos bechamel
sare
piper
Mod de preparare
Asaza carnea tocata intr-o tava cu ulei, adauga sare si piper dupa gust, apoi da totul la cuptor. Lasa carnea la cuptor circa o jumatate de ora. Compozitia obtinuta se lasa la racit, apoi se da din nou prin masina de tocat.
Adauga peste acest amestec doua oua batute spuma si sucul de rosii. Pune macaroanele la fiert in apa clocotita cu sare, apoi clateste-le cu apa rece si lasa-le la scurs. Amesteca macaroanele cu ouale ramase, branza de vaci, jumatate din cascavalul ras si jumatate din cantitatea de sos bechamel.
Asaza intr-o tava unsa cu unt straturi alternative de macaroane si carne, iar ultimul strat sa fie de sos bechamel. Presara cascavalul ramas si pune budinca la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.
Scoate budinca si las-o sa se raceasca usor inainte de servire.
Tipul bucatariei
Internationala