Cannelloni

/ / Modificat: 2012-06-14
Cannelloni

Pastele cannelloni sunt foarte apreciate in intreaga lume si pot fi gatite cu tot felul de umpluturi.

Foto: italianicious.com.au

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g paste canelloni

Pentru umplutura

2 cepe

500 g carne tocata (vita)

2 oua

100 g cascaval

50 ml vin alb sec

6 linguri ulei de masline

sare

piper

busuioc

Pentru sosul Bechamel

1 lingura de faina

500 ml lapte

40 gr unt

sare

nucsoara (praf)

Mod de preparare

Pune o oala cu apa la fiert, in care ai adaugat 1 lingura de ulei de masline si sare. Cand clocoteste, adauga cannelloni si lasa-i la fiert circa 3 minute.

Scoate pastele din apa si pune-le intr-un castron cu apa rece, cat sa le acopere.

Lasa cannelloni 10 minute, apoi scoate-i la scurs.

Pregateste umplutura de carne. Caleste ceapa, adauga carnea si stinge totul cu vin alb. Lasa carnea pe foc pana scade zeama.

Amesteca umplutura de carne cu cascaval ras, oua, sare, piper, busuioc.

Umple pastele cu acest amestec, ajutandu-te de coada unei linguri. Unge o tava termorezistenta cu ulei de masline, aseaza cannelloni, apoi acopera totul cu sosul bechamel.

Baga tava la cuptor, circa 15 minute, la 180 de grade.

Serveste cannelloni calde.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Paste Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre