Pastele cannelloni sunt foarte apreciate in intreaga lume si pot fi gatite cu tot felul de umpluturi.
Foto: italianicious.com.au
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g paste canelloni
Pentru umplutura
2 cepe
500 g carne tocata (vita)
2 oua
100 g cascaval
50 ml vin alb sec
6 linguri ulei de masline
sare
piper
busuioc
Pentru sosul Bechamel
1 lingura de faina
500 ml lapte
40 gr unt
sare
nucsoara (praf)
Mod de preparare
Pune o oala cu apa la fiert, in care ai adaugat 1 lingura de ulei de masline si sare. Cand clocoteste, adauga cannelloni si lasa-i la fiert circa 3 minute.
Scoate pastele din apa si pune-le intr-un castron cu apa rece, cat sa le acopere.
Lasa cannelloni 10 minute, apoi scoate-i la scurs.
Pregateste umplutura de carne. Caleste ceapa, adauga carnea si stinge totul cu vin alb. Lasa carnea pe foc pana scade zeama.
Amesteca umplutura de carne cu cascaval ras, oua, sare, piper, busuioc.
Umple pastele cu acest amestec, ajutandu-te de coada unei linguri. Unge o tava termorezistenta cu ulei de masline, aseaza cannelloni, apoi acopera totul cu sosul bechamel.
Baga tava la cuptor, circa 15 minute, la 180 de grade.
Serveste cannelloni calde.
Tipul bucatariei
Italiana