Ouale gratinate sunt o reteta extrem de simplu de preparat, care va face papilele gustative ale membrilor familiei sa "tresara" de placere!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
5 oua
2 cepe mici
Pentru sos Bechamel
75 g unt
500 ml lapte
25 g faina
2 linguri de smantana
1 praf de nucsoara
sare
piper
Mod de preparare
Initial, prepara sosul Bechamel, topind untul, adaugand faina si apoi laptele, frisca, smantana si nucsoara. Adauga piper si sare dupa gust.
Intre timp, pune si ouale la fiert, timp de 6-8 minute, in apa cu putina sare.
Toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie in care topesti putin unt. Las-o pana cand se cristalizeaza. Ai grija sa nu se arda!
Dupa ce au fiert ouale, pune-le sub un jet de apa rece. Decojeste-le si taie-le rondele.
Adauga apoi ouale peste sosul Bechamel, pune si ceapa calita si amesteca usor toate ingredientele. Rastoarna compozitia intr-o forma termorezistenta si bag-o la cuptor timp de 5-7 minute, cat sa se gratineze.