Salaul cu smantana se serveste cald, cu mamaliguta alaturi.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg salau
2 oua
100 g faina
350 g smantana
70 g unt
100 grame parmezan
marar
sare, piper
Mod de preparare
Curata salaul si spala-l in apa rece, apoi lasa-l la scurs pe niste servete de hartie.
Tavaleste bucatile de salau prin faina amestecata cu sare, apoi pune totul sa se prajeasca in ulei incins. Scoate pestele la scurs si pastreaza-l intr-un loc cald.
Separat, smantana se fierbe impreuna cu untul, parmezanul ras, putina faina, galbenusurile de la ou frecate, marar si sare. Se fierbe pana se formeaza un sos bine legat. Se lasa sa de in clocot bine apoi se ia de pe foc.
Aseaza pestele intr-o tava termorezistenta, toarna sosul peste el, apoi da-l la cuptor, circa 15 minute.
Tipul bucatariei
Internationala