Salau cu smantana

/ / Modificat: 2012-08-21
Salau cu smantana

Salaul cu smantana se serveste cald, cu mamaliguta alaturi.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg salau

2 oua

100 g faina

350 g smantana

70 g unt

100 grame parmezan

marar

sare, piper

Mod de preparare

Curata salaul si spala-l in apa rece, apoi lasa-l la scurs pe niste servete de hartie.

Tavaleste bucatile de salau prin faina amestecata cu sare, apoi pune totul sa se prajeasca in ulei incins. Scoate pestele la scurs si pastreaza-l intr-un loc cald.

Separat, smantana se fierbe impreuna cu untul, parmezanul ras, putina faina, galbenusurile de la ou frecate, marar si sare. Se fierbe pana se formeaza un sos bine legat. Se lasa sa de in clocot bine apoi se ia de pe foc.

Aseaza pestele intr-o tava termorezistenta, toarna sosul peste el, apoi da-l la cuptor, circa 15 minute.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Smantana

Articole recomandate

Citeste si despre