Bezelele cu nuci se pregatesc foarte usor si sunt mult mai aromate fata de o reteta clasica de bezele.
Foto: cookingwhims.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 albusuri
200 g zahar
200 g nuci macinate
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Bate albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, astfel incat sa obtii o spuma compacta.
Adauga nucile macinate si coaja de lamaie.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi aseaza aveline de bezea, pe care le-ai format cu ajutorul unui posh. Da bezelele la copt, la foc mic (120 grade), circa 45 de minute.
Lasa bezelele la racit in cuptor.
Trucuri
Serveste bezelele reci. Inlocuieste coaja de lamaie cu esenta de rom.
Poti multiplica ingredientele, in functie de cate portii de bezele vrei sa pregatesti.
Tipul bucatariei
Internationala