Vara, briosele umplute cu tot felul de fructe reprezinta cea mai inspirata alegere pentru un desert pe care sa il oferi familiei tale. Iata reteta de briose cu afine.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g faina
1 plic praf de copt
100 g zahar brun
2 oua
250 g iaurt
50 ml lapte
1 pere moi
100 g afine
Mod de preparare
Aprinde mai intai cuptorul si lasa-l la temperatura de 180 de grade.
Mixeaza oul cu iaurtul, laptele si perele facute piure. Adauga zaharul si amesteca totul pana se dizolva zaharul. Toarna faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi amesteca pana cand aluatul devine omogen. La final, incorporeaza afinele usor.
Pune aluatul in formele de briose, tapetate cu hartiutele lor speciale. Daca nu ai hartiute de muffins, poti folosi hartie de copt, taiata in patrate mici.
Da tava la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.
Probeaza daca briosele sunt gata cu ajutorul unei scobitori.
Tipul bucatariei
Internationala