Pere in sos de vin rosu

/ / Modificat: 2012-05-31
Pere in sos de vin rosu

Unul dintre cele mai simple, dar in acelasi timp cele mai rafinate deserturi din bucataria franceza, perele in sos de vin, se pregatesc in maxim jumatate de ora cu minim de efort.

Foto: sunshineandsmile.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

4 pere tari

2 pahare vin rosu

500 ml apa

150 g zahar tos

menta

1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Curata perele de coaja si pune-le intr-o cratita cu vinul rosu, zaharul ars, apa, cateva frunze de menta si un baton de scortisoara.

Lasa perele la fiert 25-30 de minute, apoi scoate-le deoparte si aseaza-le pe un platou. Lasa sosul de vin sa fiarba pana se ingroasa.

Toarna sosul de vin peste pere si orneaza totul cu frunze de menta.

Trucuri

Serveste perele in sos de vin, decorate cu frisca sau cu o crema de mascarpone si zahar.

Serveste perele in sos de vin usor racite.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Pere Desert

Articole recomandate

Citeste si despre