Unul dintre cele mai simple, dar in acelasi timp cele mai rafinate deserturi din bucataria franceza, perele in sos de vin, se pregatesc in maxim jumatate de ora cu minim de efort.
Foto: sunshineandsmile.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 pere tari
2 pahare vin rosu
500 ml apa
150 g zahar tos
menta
1 baton de scortisoara
Mod de preparare
Curata perele de coaja si pune-le intr-o cratita cu vinul rosu, zaharul ars, apa, cateva frunze de menta si un baton de scortisoara.
Lasa perele la fiert 25-30 de minute, apoi scoate-le deoparte si aseaza-le pe un platou. Lasa sosul de vin sa fiarba pana se ingroasa.
Toarna sosul de vin peste pere si orneaza totul cu frunze de menta.
Trucuri
Serveste perele in sos de vin, decorate cu frisca sau cu o crema de mascarpone si zahar.
Serveste perele in sos de vin usor racite.
Tipul bucatariei
Franceza