Prajitura cu fructe si bezea este un desert de sezon, simplu si delicat.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
5 oua
250 g unt
250 g zahar
250 g faina
50 g migdale macinate
un praf sare
coaja de la o lamaie (lime)
1-2 lingurite zeama de lamaie
500 g fructe, la alegere
Glazura
3-4 albusuri
150 g zahar
zahar pudra
Mod de preparare
Se lasa untul la temperatura camerei pana ce se inmoaie, apoi se pune intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt. Incorporam si ouale - unul cate unul, iar la sfarsit faina cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele macinate.
Tot acest aluat se incorporeaza usor - ca nu cumva sa se lase si se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se intinde compozitia uniform, iar peste ea adaugam fructele spalate si taiate.
Se baga tava in cuptorul incins, iar in acest timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul in ploie si continuam mixarea pana la obtinerea unei bezele consistente.
Cu 20 de minute inainte ca prajitura sa fie gata o scoatem din cuptor, turnam bezeaua peste ea si o dam iar la cuptor.
Dupa ce bezeaua s-a intarit, o scoatem de la cuptor si o lasam la racit. Taiem prajitura rece in cubulete si daca dorim o pudram cu zahar pudra.