Ingrediente
(pentru 12 bucati)
6 mere mici
3 pere mici
zeama de la o lamaie
250 g aluat de foietaj (congelat)
4 biscuiti
2 oua
250 g branza slaba de vaci
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
Sare
50 g migdale taiate felii
1-2 linguri zahar pudra
grasime pentru uns forma
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele (ele ramanand intregi). Perele curatate de coaja se taie in doua si li se scot semintele si partea lemnoasa. Se pun pe foc 750 ml apa impreuna cu zeama de lamaie si cand clocotesc se introduc merele si perele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 15, respectiv 10 minute, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul - decongelat - in forma de cerc, se imbraca o forma de tarta (diametrul 26 cm), se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara peste el biscuitii sfaramati.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat si sarea si se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna umplutura peste aluat, se aseaza deasupra fructele si se presara migdalele taiate. Se coace tarta circa 35 de minute in cuptorul incins la 180 grade, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Reteta recomandata si gatita de cotuca.