Salata de ceapa se serveste proaspata cu friptura de pasare sau ca topping langa o portie de fasole facaluita.
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2-3 cepe de apa
4 linguri de ulei
2 linguri bulion
1/2 lamaie
sare
piper macinat
Mod de preparare
Taie ceapa in doua, las-o in apa rece cateva minute, apoi tai-o cat mai subtire, in forma de pestisori.
Rumeneste ceapa in ulei indoit cu apa, pana cand ceapa devine transparenta. Adauga bulionul desfacut in apa rece, potriveste salata de gust adaugand sare si piper si las-o sa scada bine.
Pune salata intr-o salatiera, stropeste-o cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi serveste-o alaturi de preparatul favorit.
Trucuri
Poti imbogati gustul salatei adaugand patrunjel proaspat tocat.
Tipul bucatariei
Internationala