Maioneza

/ / Modificat: 2012-04-13
Maioneza

Maioneza este un sos delicios in salate, dar si alaturi de alte preparate gatite! Este nelipsita in salata de boeuf sau oua umplute! Iata o reteta simpla, dar si cateva trucuri utile pentru a o drege, in cazul in care se taie!

Foto: cocoandthewagon.com

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 galbenus crud de ou

1 galbenus fiert de ou

zeama de lamaie

sare

ulei (cat cuprinde)

Mod de preparare

Fierbe un ou tare si scoate-i galbenusul si pune-l in bolul in care urmeaza sa prepari maioneza.

Adauga si galbenusul crud si amesteca bine.

Incepe sa torni treptat uleiul, cateva picaturi o data. Freaca bine, intr-o singura directie, doar cu o lingura de lemn.

Toarna ulei pana cand maioneza sporeste in volum si are o textura cremoasa. Abia atunci, adauga 1-2 lingurite de zeama de lamaie si sare.

Trucuri

Maioneza se amesteca doar cu lingura de lemn.

In cazul in care se taie, din diverse motive, nu o arunca. Exista metode de a o drege sau a o repara.

Fierbe un cartof si adauga jumatate din el, bine pasat, in maioneza. Adauga si o lingurita de mustar si freaca bine compozitia.

Mai exista si alte trucuri pentru dregerea maionezei - putina apa minerala, un alt galbenus fiert sau doar cu mustar.

Valori nutritonale per 100 g

Calorii: 740

Grasimi: 30 g

Carbohidrati: 5

Taguri Maioneza

Articole recomandate

Citeste si despre