Sosul alb de usturoi se potriveste de minune langa preparatele din peste, fructe de mare, carne de pui sau carne rosie. Se pregateste foarte rapid si imbogateste orice masa pe care le-o oferi celor dragi.
Foto: georgefamily.net
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
30 g unt
2 linguri faina
2 capatani usturoi
1 pahar supa de legume/ de pui
200 ml smantana de gatit
50 ml otet
sare
Mod de preparare
Topeste untul, apoi caleste faina, fara sa o rumenesti. Stinge totul cu supa de legume (sau de pui) si adauga smantana si otetul. Lasa sosul la fiert circa 10 minute, apoi pune usturoiul zdrobit, ca pentru mujdei si potriveste de sare.
Fierbe aceasta compozitie pana capata consistenta potrivita.
Trucuri
Pentru o aroma deosebita, pune in acest sos oregano uscat sau maghiran.
Tipul bucatariei
Romaneasca