Sos alb de usturoi

/ / Modificat: 2012-04-23
Sos alb de usturoi

Sosul alb de usturoi se potriveste de minune langa preparatele din peste, fructe de mare, carne de pui sau carne rosie. Se pregateste foarte rapid si imbogateste orice masa pe care le-o oferi celor dragi.

Foto: georgefamily.net

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

30 g unt

2 linguri faina

2 capatani usturoi

1 pahar supa de legume/ de pui

200 ml smantana de gatit

50 ml otet

sare

Mod de preparare

Topeste untul, apoi caleste faina, fara sa o rumenesti. Stinge totul cu supa de legume (sau de pui) si adauga smantana si otetul. Lasa sosul la fiert circa 10 minute, apoi pune usturoiul zdrobit, ca pentru mujdei si potriveste de sare.

Fierbe aceasta compozitie pana capata consistenta potrivita.

Trucuri

Pentru o aroma deosebita, pune in acest sos oregano uscat sau maghiran.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Sosuri Usturoi

Articole recomandate

Citeste si despre