Tortul Alexander - ai nevoie de mai mult timp pentru a pregati acest tort delicios, dar merita efortul.
Foto: bettykitchen.wordpress.com
Timp de preparare
180 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
7 albusuri ou
300 g zahar
50 g faina
250 g miez de nuca macinat
Crema
7 galbenusuri
300 g zahar
250 g unt
70 g cacao
1 esenta de rom
Mod de preparare
Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o compozitie ca pentru bezele.
Amesteca faina si miezul de nuca macinat, apoi incorporeaza-le in spuma de albusuri, amestecand usor.
Toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptor 25 de minute.
Lasa blatul la racit, apoi taie-l in doua.
Pregateste crema de tort.
Mixeaza galbenusurile cu zahar, cacao si unt topit, apoi pune compozitia la foc mic si las-o sa se ingroase. Adauga esenta de rom si lasa crema la racit.
Umple tortul cu crema, pastrand cateva linguri si pentru a-l acoperi.
Decoreaza tortul cu nuca macinata.
Serveste acest desert dupa ce a stat cateva ore la rece.
Tipul bucatariei
Internationala