Tort Alexander

/ / Modificat: 2012-11-20
Tort Alexander

Tortul Alexander - ai nevoie de mai mult timp pentru a pregati acest tort delicios, dar merita efortul.

Foto: bettykitchen.wordpress.com

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Blat

7 albusuri ou

300 g zahar

50 g faina

250 g miez de nuca macinat

Crema

7 galbenusuri

300 g zahar

250 g unt

70 g cacao

1 esenta de rom

Mod de preparare

Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o compozitie ca pentru bezele.

Amesteca faina si miezul de nuca macinat, apoi incorporeaza-le in spuma de albusuri, amestecand usor.

Toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptor 25 de minute.

Lasa blatul la racit, apoi taie-l in doua.

Pregateste crema de tort.

Mixeaza galbenusurile cu zahar, cacao si unt topit, apoi pune compozitia la foc mic si las-o sa se ingroase. Adauga esenta de rom si lasa crema la racit.

Umple tortul cu crema, pastrand cateva linguri si pentru a-l acoperi.

Decoreaza tortul cu nuca macinata.

Serveste acest desert dupa ce a stat cateva ore la rece.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Tort Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre