Misiunea de viitoare mamica nu este nici pe departe una simpla, daca luam in considerare toate provocarile si transformarile de ordin fiziologic care se petrec pe parcursul celor 9 luni de sarcina. In timp ce pare imposibil sa fii in extaz daca te confrunti cu suparatoarea constipatie, retentia de lichide sau greturile matinale, exista si o serie de lucruri pentru care sa fii recunoscatoare in timpul sarcinii.
Uita de partile mai putin placute ale calatoriei pe care o parcurgi pentru a deveni mama si priveste partea plina a paharului: iei parte la o adevarata minune si esti cu adevarat norocoasa. De ce? Iata cateva motive:
Partenerul tau te sprijina neconditionat
Chiar daca nu ti-o arata intotdeauna, partenerul tau ar da orice sa te stie pe tine si pe bebelusul vostru in deplina siguranta. Este fie entuziasmat si euforic, fie cade in extrema anxietatii, a nesigurantei si a stangaciei.
Sarcina si ceea ce se intampla cu tine este un real mister pentru el, astfel ca nu trebuie sa-l lasi sa ghiceasca ce ai nevoie sa faca pentru tine. Orice s-ar intampla, va fi acolo cand vei dori o inghetata la 2 dimineata, cand vei avea nevoie de un masaj la picioare si cand vei intra in travaliu.
Poti trage cate un pui de somn fara sa fii judecata
A fi insarcinata este o veritabila proba de foc, iar odihna neintrerupta in timpul noptii se poate transforma intr-o misiune imposibila. De aceea, pe parcursul zilei, te poti bucura de cate un pui de somn acasa, cate unul sau doua la birou, fara te temi ca vei fi judecata. Pana la urma, ai toate motivele din lume sa-ti mentii vigoarea fizica, pentru doi.
Faci cunostinta cu miraculoasa perna a gravidei
Daca pana acum nu ai avut nevoie de un sprijin suplimentar pentru trupul tau in timpul noptii, sarcina te va convinge ca este momentul sa incerci perna gravidei. Este vorba despre un accesoriu special conceput sa-ti sprijine gatul, spatele si genunchii pe parcursul somnului. Pana la sfarsitul sarcinii, ii vei da deja un nume pernei-minune si o vei numi "prietena ta cea mai buna".
Bucuriile celui de-al doilea trimestru de sarcina
Toate lucrurile pozitive pe care le-ai auzit despre al doilea trimestru de sarcina sunt adevarate: te asteapta o perioada linistita, greturile si oboseala dispar, iar greutatea corporala nu te impiedica sa te deplasezi usor si gratios. Tot acum, incepe instalarea contactului si a comunicarii dintre tine si bebelus. Trairile inaltatoare ale viitoarelor mamici isi ating apogeul, iar tu vei realiza cu adevarat ca in interiorul tau se petrece un lucru magic.
O noua viziune asupra vietii
Nimic nu iti mai schimba mai mult viziunea asupra propriei existente decat aducerea pe lume a unei noi vieti. Incepi sa intelegi cu adevarat miracolul umanitatii, insemnatatea compasiunii si a sacrificiului. Dragostea neconditionata prinde un nou sens pentru tine, iar egoismul se transforma intr-o necesitate aprinsa de a te darui intru totul fericirii copilului tau.
Prima ecografie
Inainte ca primele semne fiziologice ale sarcinii sa apara, poate fi dificil sa constientizezi cu adevarat ca ceva se petrece in interiorul trupului tau. Prima ecografie este o trezire spectaculoasa la realitate, prin care poti vizualiza la modul propriu ca bebelusul tau se dezvolta in pantec si ca are deja o inimioara care pulseaza. Asigura-te ca partenerul tau va fi prezent in acest moment special.
Frumusetea burticii rotunde
Pantecul in care se dezvolta micutul tau este una dintre cele mai frumoase ipostaze in care trupul tau s-a aflat vreodata. Acum poti sa stai dreapta si mandra, cu abdomenul in afara, fara sa ai tendinta sa-ti ascunzi formele. Femeile insarcinate au o frumusete aparte, pe care cei mai multi dintre noi o evaluam intotdeauna la superlativ. Pielea stralucitoare si incarcatura energetica deosebita fac o graviduta sa fie irezistibila in ochii celorlalti.
Sarcina, singura perioada intima cu bebelusul tau
Dupa nastere, copilul tau nu iti va mai apartine in totalitate: toata lumea va dori sa-l ia in brate, sa-l schimbe, sa-l alinte si sa-l legene. In timpul sarcinii insa, esti singura persoana cu care acesta intra in contact: doar tu il hranesti, ii simti miscarile si reactiile din mediul intrauterin. Niciodata nu vei mai atat de apropiata in acest sens de bebelusul tau ca acum.