Puiul cu smantana este un preparat satios, care seamana cumva cu ciulamaua de pui.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pui mediu (1,2-1,4 kg)
2 cepe
1-2 linguri ulei
1 capatana usturoi
500 ml smantana
1 lingura faina alba
sare
piper alb
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Puiul se spala bine, apoi taie in bucati.
La randul lor, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa cu usturoiul pana cand devin aurii. Ulterior, peste ele se adauga bucatile de pui. Cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu faina, sare, piper si patrunjel verde maruntit.
Se mai fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin.
Serveste aceasta mancare cu mamaliguta fierbinte alaturi. Optional, poti alege sa adaugi in sosul de smantana si paprica iute.
Tipul bucatariei
Internationala