Sos pentru chiftele

| | Actualizat: 2012-08-02 16:29:07

Daca familia ta nu mai vrea sa manance chiftelutele pregatite ieri, poti sa le oferi un alt preparat si sa le faci un sos delicios pentru chiftele marinate.

Foto: thefoodilove.wordpress.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 ceapa

2 catei usturoi

1 ardei gras rosu

100 ml vin alb

5 linguri sos tomate

2 linguri ulei

patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa tocata marunt si las-o sa se rumeneasca usor.

Adauga si ardeiul tocat cubulete, apoi pune usturoiul maruntit.

Stinge totul cu vin si 150 ml de apa.

Pune pasta de tomate si lasa sosul sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute.

La sfarsit, adauga sare si piper, dupa gust, apoi presara patrunjel tocat.

Pune chiftelele deja pregatite in acest sos si lasa-le sa dea intr-un clocot.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre