Marimea penisului la bebelusi

/ / Modificat: 2014-01-15
Marimea penisului la bebelusi

Penisul baietelului creste odata cu varsta, asemenea oricarui alt organ din corp. Nu te-ai intrebat niciodata daca bebelusul tau de numai 5 luni are un penis suficient de... mare? Afla care este dimensiunea adecvata fiecarei etape de varsta!


Penisul la bebelusii mici este o preocupare aparte pentru mamici, ele constientizand ca ingrijirea acestei zone are anumite particularitati. Trebuie doar sa te informezi si sa urmezi anumite criterii in ingrijirea si monitorizarea atenta a dezvoltarii penisului la bebelusi.

KW Feldman si DW Smith au realizat un tabel al lungimii (normale) a penisului la bebelusi pe diverse etape de varsta. Exista anumite masuratori care sunt considerate optime la bebelusi, dar nu te speria daca observi ca micutul tau are lungimea un pic mai mare sau mai mica, existand o marja de aproximare.

Iata care sunt dimensiunile:

0 - 5 luni - 3,81 cm +/- 0,76 cm
6 - 12 luni - 4, 31 cm +/- 0, 76 cm
1 - 2 ani - 4, 82 cm +/- 0, 76 cm
2 - 3 ani - 5,08 cm +/- 1,01 cm
3 - 4 ani - 5,58 cm +/- 1,01 cm
4 - 5 ani - 5,58 cm +/- 1,01 cm
5 - 8 ani - 5,58 cm +/- 1,01 cm
8- 11 ani - 6,09 cm +/- 1,01 cm

Atunci cand masori penisul bebelusului tau, pentru a vedea daca se incadreaza in limitele normale stabilite de specialisti, trebuie sa tii cont de cateva reguli:

- postura bebelusului trebuie sa fie cat mai dreapta;


- masurarea se face atunci cand penisul este in erectie;


- se masoara de la radacina (baza osului) pana la varf.

Cand trebuie sa te ingrijorezi?


Penis absent


Unul dintre cazurile in care trebuie sa iti faci griji este daca observi ca penisul lipseste! Este o conditie extrem de rara, care apare la unul din 20 de milioane de baietei. In acest caz, scrotul si testiculele se formeaza normal, insa penisul nu se dezvolta deloc. In acest caz, se apeleaza la o echipa de specialisti formata din geneticieni, endocrinologi, urologi si pediatri care stabilesc ce este de facut.

Micropenisul


Aceasta este o conditie mult mai intalnita in randul bebelusilor si poate fi depistata inca din timpul sarcinii, in a 14-a saptamana, atunci cand penisul incepe sa se formeze la fat. Reprezinta o dereglare hormonala si se manifesta printr-o dimensiune a penisului sub lungimea medie corespunzatoare varstei; de obicei are o deviatie de 6.35 cm.

Se administreaza un tratament cu testosteron care ar trebui sa dea rezultate si sa se observa o crestere a acesteuia in maxim 3 luni si o functionalitate normala.

Dimensiunea pensiului - cu ce probleme te poti confrunta?

Exista cateva situatii particulare care s-ar putea interpune in cresterea normala a penisului. Sunt probleme conexe care pot face dificila dezvoltarea organului si in cazul carora trebuie sa iei masuri!


Fimoza la bebelusi


Una dintre aceste probleme este fimoza
in care orificiul preputial al baieteilor este prea mic si nu permite decalotarea glandului penian.

Preputul (pliul cutanat situat la extremitatea penisului, care acopera glandul) nu trebuie intins fortandu-l, iar daca nu prezinta nici infectie, nici jena la urinare, nu este necesar un tratament.

Totusi, uneori se poate impune decalotarea
ca optiune de a remedia fimoza la bebelusi. Ea presupune actiunea prin care se retrage preputul unui baietel nematurizat sexual in mod fortat si prematur. Asadar, in cazul in care preputul este prea stramt (fimoza), unii medici recomanda decalotarea treptata, in timp.

In alte cazuri, circumcizia poate fi o metoda la care se apeleaza pentru a trata fimoza. Aceasta reprezinta indepartarea pe cale chirurgicala a pielii care acopera capul penisului bebelusului (preputului). "In cazul copiilor la care este prezenta fimoza se indica efectuarea circumciziei", spune Alina Pop Bogdan, medic rezident.

Taguri Decalotare baietei

Articole recomandate

Citeste si despre