Daca familia ta nu mai vrea sa manance chiftelutele pregatite ieri, poti sa le oferi un alt preparat si sa le faci un sos delicios pentru chiftele marinate.
Foto: thefoodilove.wordpress.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 ceapa
2 catei usturoi
1 ardei gras rosu
100 ml vin alb
5 linguri sos tomate
2 linguri ulei
patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa tocata marunt si las-o sa se rumeneasca usor.
Adauga si ardeiul tocat cubulete, apoi pune usturoiul maruntit.
Stinge totul cu vin si 150 ml de apa.
Pune pasta de tomate si lasa sosul sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute.
La sfarsit, adauga sare si piper, dupa gust, apoi presara patrunjel tocat.
Pune chiftelele deja pregatite in acest sos si lasa-le sa dea intr-un clocot.
Tipul bucatariei
Internationala