6 modalitati de a strecura iaurtul in alimentatia copiilor

/ / Modificat: 2017-03-10
6 modalitati de a strecura iaurtul in alimentatia copiilor

Iaurtul este unul dintre cele mai consumate lactate la varste mici, dupa lapte. Este esential in alimentatia oricarui copil mic, deoarece este o sursa bogata de calciu si nutrienti esentiali pentru crestere.

Iaurtul este un aliment practic, care poate fi integrat in tot soiul de preparate culinare rapide si pe gustul prichindelului. Iata cateva moduri simple si gustoase prin care poti strecura iaurtul in alimentatia copilului!

Iaurtul este un aliment care poate fi introdus in meniul copilului inca de timpuriu, la varsta de bebelus. Medicii recomanda introducerea iaurtului in alimentatie intre 6-8 luni si integrarea lui in meniul celui mic pe parcursul intregii copilarii. Este un aliment sanatos si hranitor de baza in alimentatia oricarui copil sanatos. Insa oricat de bun ar fi la gust, daca nu gasesti variante creative de a-l introduce in alimentatia copilului, exista riscul ca cel mic sa se plictiseasca de el si sa inceapa sa faca nazuri.

Pentru a evita aceasta situatie, incearca sa il strecori in retete si preparate in fata carora copilul nu poate rezista.  

Prajitura cu branza (cheesecake)

Pe langa faptul ca este o varianta sanatoasa de desert, prajitura cu branza, cunoscuta mai ales sub numele de cheesecake, este un desert delicios si satios.

Aceasta prajitura racoritoare iti ofera posibilitatea de a strecura cu succes si sortimente diferite de branza, in fata carora copilul stramba adesea din nasuc.

Placinta dulce cu iaurt

Un alt desert savuros care poate ascunde o cantitate bogata de iaurt in el este placinta. Chiar daca placinta cu branza este mai populara, placinta dulce cu iaurt este o alegere sanatoasa, hranitoare si poate chiar mai gustoasa decat cea cu branzica.

In plus, respecta aproximativ aceeasi reteta, doar ca in loc de branza se pune iaurt si se adauga si gris, pentru a lega umplutura.  

Sosuri pentru salate, paste si gratar

Iaurtul este un aliment care poate fi folosit la prepararea a o multime de sosuri pentru salate, paste sau preparate la gratar.

Amestecat cu tot soiul de mirodenii si condimente, iaurtul tine cu succes locul maionezei sau al altor dressing-uri grase si nocive, fiind o alternativa sanatoasa si hranitoare, mai ales in alimentatia copilului.

Iaurtul poate inlocui cu succes maioneza sau smantana in toate sosurile pe care le prepari pentru diverse preparate culinare, indiferent ca este vorba de salata, fel principal, aperitiv sau gustari.

Piure de legume si ciorbe

Copilul face cunostinta cu legumele pasate sau piureurile inca de la inceperea diversificarii alimentatiei. Incepand cu varsta de 6-8 luni, poti adauga iaurtul in piureurile de legume. Ii ofera o textura mai cremoasa si fina, dar si un gust mai bun.

Exista o multime de ciorbite care merg consumate cu smantana. Inlocuieste smantana, care este foarte grasa si hipercalorica, cu iaurtul, mult mai sanatos si mai "atent" cu sanatatea copilului.

Shake-uri si inghetata

Prepara shake-uri delicioase din fructe la blender sau tot soiul de inghetate si, in loc de frisca sau smantana, strecoara iaurtul in ele. In acest fel, vei face aceste deserturi sau gustari mult mai sanatoase si hipocalorice.  

Preparate pentru micul dejun

Iaurtul poate fi integrat cel mai bine in alimentatia copilului la micul dejun. Preparatele servite la prima masa a zilei permit introducerea mai usoara a iaurtului. Daca prichindelul obisnuieste sa manance lapte cu cereale, poti incerca sa mai substitui laptele si cu iaurt, in care sa adaugi fructe si cereale.

mic_dejun_sanatos_copii_1

Clatitele pentru mic dejun, celebrele pancakes, sunt alte produse in prepararea carora poti folosi cu succes iaurtul. Inlocuieste laptele pe care-l pui in compozitia pentru clatite cu iaurt. Poti prepara si un dressing savuros cu sos de fructe si iaurt, pentru a garnisi delicioasele gustari pentru micul dejun.

Mai cunosti si alte preparate sau moduri in care poti strecura iaurtul in alimentatia zilnica a copilului? Spune-ne sugestiile si ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Taguri Iaurt copii Alimentatie sanatoasa copii

Articole recomandate

Citeste si despre