Deficiente nutritionale in sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Deficiente nutritionale in sarcina

deficiente_nutritionale_sarcina

Atunci cand o femeie insarcinata nu are o dieta sanatoasa in timpul sarcinii, fatul poate suferi numeroase deficiente. Greutatea mica la nastere, deficientele nutritionale, defectele la nastere sau retardul mintal sunt doar cateva dintre problemele pe care copilul le poate avea.

Caloriile in timpul sarcinii

Atunci cand esti insarcinata trebuie sa consumi 300 de calorii in plus pe zi. Daca esti insarcinata cu gemeni, aportul caloric trebuie sa creasca si mai mult, in functie de recomandarile medicului.

Trebuie insa sa fii foarte atenta la aceste calorii in plus. Incearca sa alegi preparate si alimente sanatoase si proaspete. De asemenea, in timpul sarcinii, trebuie sa consumi alimentele in combinatie cu suplimente de vitamine pe care trebuie sa le iei zilnic. Evident, aceste suplimente sunt prescrise de catre medic.

O alimentatie variata, cu multe fructe si legume proaspete te va ajuta sa consumi caloriile necesare atat sanatatii tale, cat si ale copilului. In acest fel insa vei consuma doar preparate sanatoase, care nu iti vor afecta negativ sanatatea sau greutatea.

Evita produsele fast food, grasimile si alimentele bogate in sare si zahar. Aceste alimente contin doar calorii goale, fara valoare nutritionala.

vitamine_prenatale_sarcina

Nutritia in timpul sarcinii

O alimentatie sanatoasa si echilibrata va avea un impact major si asupra felului in care te simti. In timpul sarcinii, vei avea nevoie de alimente care sa iti mareasca energia.

Caloriile aditionale iti vor oferi energia necesara, insa este foarte important ca alimentele alese sa fie de buna calitate.

In acest fel vei avea parte de noua luni de sarcina fara probleme. Cu ajutorul alimentatiei corecte vei evita disconfortul, arsurile stomacale, constipatia, oboseala si multe ale probleme specifice perioadei de sarcina.

Un alt beneficiu al alimentatiei corecte este recuperarea rapida dupa nastere. Organismul tau va fi intr-o stare buna de sanatate si se va vindeca mai repede.

Deficiente_nutritive_sarcinaDeficientele nutritive in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, femeile sunt mult mai vulnerabile din cauza schimbarilor hormonale si a necesitatilor metabolice. Cresterea placentei si a fetusului sunt schimbari care isi pun amprenta asupra modului in care femeile se alimenteaza in timpul sarcinii.

Femeile care nu se hranesc intr-un mod corect sunt mult mai expuse riscului de infectii, nastere prematura sau retard in randul nou-nascutilor.

Una dintre afectiunile cauzate de proasta alimentatie este anemia, sau deficienta de fier. De asemenea, in timpul sarcinii, femeile prezinta carente importante de iod, zinc, vitamina A, vitamina B.

Dupa conceperea unui copil este important sa ii asiguri organismului necesarul de fier. Consuma alimente precum carne de vita, pasare, ficat, cereale integrale, stafide sau prune.

In timpul sarcinii ai nevoie de foarte mult calciu, care este folosit de catre fetus pentru dezvoltarea oaselor. Adauga in dieta ta alimente bogate in calciu precum lapte, lactate, broccoli, spanac, varza, migdale, oua si fructe de mare.

Lipsa zincului din organism poate duce la nastere prematura sau pierderea sarcinii. Pentru a evita aceste probleme, consuma alimente precum galbenusuri de oua, fructe de mare, carne, ficat, cereale integrale, ciuperci, seminte de floarea soarelui sau dovleac.

Pentru a evita deficienta de vitamina B6 este indicat sa consumi ficat de vita, piept de pui, avocado, banane, cartofi sau oua.

De asemenea, in timpul sarcinii este indicat sa consumi alimente bogate in acid folic: nuci, seminte, carne, peste, oua.

Taguri Nutritie Sarcina Alimentatie sarcina Dieta Calorii dieta sarcina Probleme sarcina Alimente Vitamine sarcina Vitamine prenatale Legume sarcina Fructe sarcina Greutate sarcina Ajutor nutritionist sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre